perjantai 10. kesäkuuta 2011

Kuvia liiketilasta




Kävin tuossa yks päivä vihdoin nappaamassa kuvia liiketilastani. Tähän tilaan avaan siis kauppani ensi kuussa :) Eipä näistä kuvista ihan kauheesti irti saa, mutta edes jotain. Kuvissa tuo tila näyttää yllättävän pieneltä, todellisuudessa alakerran koko on siis noin 120 neliötä.

Kaks mahtavan kokosta ikkunaa, ja tosi hienot (toki maalausta kaipaavat) ikkunatasanteet. Kyllä noille kelpaa somistaa. Liiketilan kulmassa on jotain romua; pöytä, pari hyllyä ja nuo levyt, ne kaikki lähtee pois ja nurkka tulee tyhjäksi ja rappusten sivu avoimeksi. Ylätasanteella vasemmassa kulmassa on sovituskoppi sekä ovi varastoon.

Varasto on aika epäviihtyisä, mutta eiköhän siitäkin pienellä hommalla saa mukavan :)

Tänään käytiin ostamassa maalit, remppatarvikkeita ja siivousvälineitä. Ensi viikon alusta pitäis päästä remppaa tekemään :) Seinät ja katto maalataan ihan valkoisella, yhteen seinään saattaa tulla pieni yllärikin. Kävin tänään myös hakemassa teollisuusompelukoneen, jonka löysin keltaisen pörssin kautta ihan sikahalvalla ja melkein naapuristani! Nyt on sitten kummatkin koneet hommattuna.

Lisäksi kävin tänään hoitamassa vakuutusasiat. Yrittäjän eläkemaksu on tietenkin pakollinen, mutta sen lisäksi vakuutettiin itse yrittäjä, varasto, irtaimisto ja oikeusturvavakuutus. Tämä asia olis pitänyt hoitaa jo viikkoja sitten, esimerkiksi ennen oikeusturvavakuutusta ei kannattaisi allekirjoittaa oikein mitään.

Koneellakin on tullut vietettyä aikaa ja paljon. Muunmuassa naputellen jälleenmyyntisopimuksia ja tuotteiden toimituslomaketta, sisältöä verkkosivuille, suunnittelen markkinointia ja avajaisia.. Tarjouspyyntöä sinne ja tarjouspyyntöä tänne...

Tilaukset pääsen tekemään vasta ensi viikolla, kun saan pankkikortin ja sen liitettyä paypaliin. Tämä saattaa viivästyttää avaamista, koska tuotteiden toimitusaika saattaa olla kuukauden. Yritän muistaa päivitellä tänne blogin puolelle kaikista pikkuasioistakin, että pysytte jollain tapaa kärryillä :)

11 kommenttia:

Sanna J. kirjoitti...

Oi että miten jännää :) Vaikuttaa ihanan antoisalta hommalta.

Hanilodesign kirjoitti...

Aivan mahtavaa nähdä jotain kokreettista putiikistasi! Onnea uudelle kaupalle! :)

Anis kirjoitti...

Mutta jos aiot avata liikkeen heinäkuussa, ja saat pankkikortin ensi viikolla ja siihen paypalin -> tuotteiden toimitusaika yli kk -> miten ihmeessä ehdit avata liikkeen heinäkuuksi? O__o Vai enkö nyt vaan tajua jotain :D

moderndayhippie kirjoitti...

Anis: tekstissä luki että saattaa olla KUUKAUDEN, ei yli kuukauden. Alle kuukaudessa pitäisi tulla, todennäköisesti jopa alle kahteen viikkoon. Ja vaikka toimitusaika olisikin kuukauden, oltaisiin vasta heinäkuun puolessa välissä. Kun tavarat tulee, kaikki muu on valmista ja tavarat heitetään vaan hyllyihin. Ja kuten sanottu "tämä saattaa viivästyttää avaamista", alkuperäinen suunnitelma kun oli heinäkuun alku.

Anonyymi kirjoitti...

Tuleeko nettikauppaan osamaksu mahdollisuutta? Siis sellaista "tiliä" niinkuin H&M:llä.. Oon kauan ettiny sellasia puljuja niin saisi pienituloisena tilattua vaatteita ja maksettua osissa, mutta aika harvassa on :(

Henna kirjoitti...

Hei, sitten kun sun kauppasi on valmis, niin millaisia kokoja tulee niihin vaatteisiin mitä siellä kaupassa on? Onko ne niinkun uniikkeja vaatteita sillai, että vaan yks kappale kyseistä tuotetta, vai onko ihan niinkun valinnanvaraa ja eri kokoja? :)

moderndayhippie kirjoitti...

Anonyymi: näillä näkymin ainakin tulee, tarkoitus oltaa käyttöön collector-niminen laskutusyritys, eli pystyy tilaamaan laskulla ja osamaksulla. Samantyyppinen juttu kun esim nellyllä on tuo klarna. :)

Henna: En tiedä oletko käsittänyt hieman väärin tuon tuotevalikoiman, mutta liikkeeseen siis ei tule vain omia tuotteitani. Sinne on tulossa ihan valmisvaatetta, joita siis yhtä vaatemallia on vähintäänkin koossa s,m ja l, ja useampi kappale per koko :) Sen lisäksi tulee omaa tuotantoani sekä muiden suomalaisten suunnittelijoiden juttuja, joista osa saattaa olla uniikkeja.

Anonyymi kirjoitti...

Todella upean liiketilan olet saanut!:)
Itselläni tässä on kans unelmana perustaa kenkäkauppa... tosin vielä suunnittelu vaiheessa...
Mistä tilaat kenkäsi? Olisi kiva tietää tukkuja...
T. KenkämyyjäElli

Henna kirjoitti...

Surettaa, ettei kokoja ole sitten enempää, siis isompaa. :(

T. Se sama Henna

Anonyymi kirjoitti...

Voiko sulle sit laittaa toiveita että millaisia juttuja tilaisit myyntiin? Sitte facebook-ryhmä tietty ja sinne arvontoja!!! Eiks jeh??

moderndayhippie kirjoitti...

Henna: XL:ää tulee vähän ja toivon mukaan heti kun on varaa niin plusmallisto, eli xxl asti.

Anonyymi: tottakai voi! Aina on kiva saada palautetta ja toivomuksia :) Ja fb ryhmä tulee tottakai.