tiistai 1. helmikuuta 2011

mitäpä siellä sitten möis?

Viime päivinä olen keskittynyt myytävien tuotteiden ja merkkien etsimiseen. Google on ollut niin kovassa käytössä, että olen aiheuttanut vähintään 50% maailman hiilidioksidipäästöistä. Kynä sauhuten olen kirjoitellut ylös sivujen osotteita, merkkejä, ideoita..

Ajatukseni kenkäkaupasta on laajentunut. Törmäsin muutamiin mielettömiin vaatteiden tukkumyyntisivustoihin ja päätin ottaa vähän enemmänkin vaatetta myyntiin. Vaatteita, kenkiä, laukkuja, koruja, hattuja.. Näiden tuotteiden lisäksi tietenkin pieni kierrätysmatskuvaatenurkkaus (:D), vintagevaatteita ja kotimaisia merkkejä. Suunnitelma alkaa pikkuhiljaa olemaan valmis.

Olen tehnyt "testitilauksia" tukkumyyntisivustoilta, eli kokeillut paljonko tulee hintaa tilauksilleni. Alkuunhan tilaan pääasiassa kevät/kesäkamaa, jos liike on pystyssä noin parin kuukauden päästä. Ihania kesämekkoja, söpöjä hameita, kauniita juhlamekkoja rippijuhliin, valmistujaisiin, kesähäihin.. Pikkuruisia shortseja helteiden varalle, värikkäitä farkkuja, ballerinoja, sandaaleita, juhlakorkkareita, tennareita.. Lista on pitkä.

Tällä hetkellä arvioni on, että alkuun joudun ottamaan lainaa 15.000 euroa myytävien tuotteiden ostoon. Tähän tulevat tietenkin lisäksi kaikki muut rahamenot alussa, joita varten lainaa pitää ottaa toki myös. Summa kuulostaa aika hurjalta, mutta toisaalta pieneltä verrattuna yrityskurssin esimerkkien lainamääriin, siellä puhuttiin usein lähemmäs sadastatuhannesta.. Auts! Toki omat arvioni saattavat nousta vielä hurjastikin, kun päästään varsinaista budjettisuunnitelmaa tekemään.

Olen eilen myös pyytänyt tarjouspyyntöjä eri firmoilta verkkokaupan sivuista. Lisäksi olen ottanut yhteyttä erääseen valokuvaajaan, joka voisi mahdollisesti tulla kuvaamaan tuotteet verkkokauppaan. Säästön vuoksi aion kuvata ainakin kengät itse, se sujuu mun taidoilla ja järkkärillä ihan hyvin :) Ihmiskuvauksesta ei kuitenkaan kokemusta ole, joten lienee parempi ulkoistaa se ammattilaiselle. Heti kun suunnitelmat on lukossa ja vaatteet tilattu, pitää lähteä etsimään myös sopivia malleja.. Eilen suunnittelin myös poikaystäväni kanssa liikkeen sisustusta. Kalliita myymäläkalusteita en halua ostaa, vaan suunnitelmissa on hieman persoonallisempi sisustus ja esillepanoratkaisut. Ikea ja kirpputorit on aika kova sana tämän liikkeen sisustuksessa ;)

Ajateltavia asioita on satoja, niin paljon että pää meinaa räjähtää! Ja tässä samalla pitäisi myös väsätä opinnäytetyö valmiiksi... Ei meinaa ajatukset pysyä enää koulussa! Täytyy varmaan tehdä jonkun sortin lista hoidettavista asioista (aaaa rakastan listoja! ♥), että pysyn itse kärryillä.

Ensi viikolla jatkan syksyllä aloittamaani yrityskurssia ja voisin sopia myös henkilökohtaisen tapaamisen yrityssalon neuvojien kanssa.


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tsemppiä tsemppiä tsemppiä! sait juuri yhden asiakkaan;)

NooranElämää kirjoitti...

Toivottavasti kokoja tulee sitten isompaankin suuntaan reilusti. Niille olis tarvetta :)

Ja kengissä isommalle pohkeelle saappaita. Näitä kaipaa moni normipainonenkin..

Onnea matkaan!

moderndayhippie kirjoitti...

Anonyymi: hienoa ja kiitos!

Noora: tarkotus ois järkkää plus-osasto myös, mutta voi olla että se ei tule vielä alkuun. Alotusbudjetti on kuitenkin rajallinen :/ Itsekin noita saappaita kaipailisin, mutta en ole vielä pahemmin mistään löytänyt hienoja. Niissäkin tuppaa kaikki olemaan vähän mamma-malleja. :/

Puf kirjoitti...

Mahtavaa ku teit tämmösen blogin! Mun henkkoht mielipide tohon myymälän sisustukseen ois se ettet käyttäis IKEA-tavaraa. Kirpparikalusteet tois mielettömän omalaatusen sisustuksen mut IKEA on ainaki mun kohdalla vähä semmone töksähtävä elementti. Tiedän useimmista peruskalusteista jo merkin ja hinnan ihan vilkaisemalla enkä pidä siitä sisustuksessa :D Tulee ehkä kauppakin kategorisoitua kehnosti jos ensimmäisenä katsoo sitä vaatepinon alla olevaa LACK pöytä 4.95e. Kirpparikalusteissa on se oma uniikkiutensa (onkoha tuo sana) eikä niiden hintaa pysty veikkaamaan. Ja ne sopisi hyvin tohon sun ekologisuus-teemaan sekä vintageosastoon :)

moderndayhippie kirjoitti...

Puf: kirpparikalusteita tulee kyllä aika pitkälti, esim pöydät ja osa hyllyistä. Kengille vaan haluan ehdottomasti tietyntyylisen esillepanon jota ei kirppiksiltä löydy. Ja tietyt muutkin ikean jutut on "ihan pakollisia". :) Sisustus olisi kuitenkin tarkoitus saada aika pitkällekin poikkemaan tavallisesta liikkeestä.

Hanna kirjoitti...

Tää on ihan tosi mahtava blogi, ja kiva lukee että miten edistyt tossa sun kenkä/vaateliike projektissa!! totta se on että myymäläkalusteet tuppaa olemaan aika kalliita, mutta varmasti sieltä kirpputorilta löytyy kivoja kalusteita ja tulee varmasti hyvin persoonallinen liike!! :) Paljon tsemppiä!!