maanantai 31. tammikuuta 2011

hommat etenee


Hommat etenee, todellakin! Olen tänään soitellut muutamasta liiketilasta ja se on mielestäni suurehko askel kohti suunnitelman toteutumista. :)

Erityisesti yksi liiketila miellyttää. Se on täysin keskustassa, kauppakeskusten välissä. Siinä on isot ikkunat kadulle ja parkkitilat lähellä. Upea, avara tila vanhan taulukaupan jäljiltä. Toki pientä pintaremonttia joutuu aina tekemään. Liiketilassa on yhteensä 100 neliötä, kahdessa kerroksessa. Tämä on se ainut asia, jota epäilen. Miten toteuttaa toimiva vaatekenkäkauppa kahdessa kerroksessa? Yläkertaa ei voi pitää varastotilana, sillä ethän sä voi lähteä sieltä hakemaan asiakkaalle kenkäparia ja jättää alakertaa tyhjilleen. Jos taas yläkertaan laittaa tuotteita esille, pitää olla erityisen valppaana varkauksien vuoksi. Silloin et myöskään voi lähteä yläkertaan auttamaan asiakasta. Juttelin erään paikallisen pienyrittäjän kanssa, joka on kaksikerroksisessa tilassa pyörittänyt liikettään. Hän sanoi yläkerran olleen täysin turha, ja sinne vain kuulemma keräsi ylimääräistä roinaa. Eli varastotila, jossa on tavaraa, jota ei tarvitse hakea asiakkaalle.

Ehkä kuitenkin siihen voisi jonkin fiksun systeemin kehittää. Valvontakamerat yläkertaan, sovituskoppi vain alakertaan (sovituskopissahan jengi aika paljon tunkee tavaraa laukkuunsa), varashälyttimet tuotteisiin.. Ehkä, ehkä.

Tämän kyseisen liiketilan vuokra on 750e+alv (alvinhan saa sitten vähennyksiin), mielestäni ei ollenkaan paha hinta 100 neliön liiketilasta aivan keskustassa.

Mikään ei kuitenkaan ole vielä varmaa. Kyseinen liiketila on heti vapaa, enkä tietenkään voi sitä ihanhetijustnyt ottaa, kun kouluakin on vielä kolme viikkoa jäljellä eikä ole mitään myytävääkään vielä! Toivotaan, ettei se mene kovin nopeasti ja laitetaan yrityksen perustamisvaihde superspeedille.

9 kommenttia:

Tyhmä tyttö kirjoitti...

Oletko ajatellut olisiko mahdollista saada samaan tilaan, esimerkiksi sinne yläkertaan alivuokralaista? Samalla saisi kulujakin hieman pienemmksi, jos heti alkuun ei ole niin suurelle tilalle tarvetta..

moderndayhippie kirjoitti...

rosaparks: mahdollista toki on, mutta todnäk hankalahkoa löytää mitään sopivaa. Ja todennäkösesti tarvitsen kyllä sen tilan itse. Mutta sen näkee vasta sitten kun liiketila on käytössä ja sinne alkaa esillepanoa väsäämään:)

Marianna kirjoitti...

Talkootyöläinen ilmottautuu sitten kun on tila hankittuna ;D

moderndayhippie kirjoitti...

Feline: todellakin, sit on kunnon talkoot ja sen jälkeen bailut ;D ja toki saat hakee mulle töihinkin kun sen aika tulee ;)))

Sanna J. kirjoitti...

Voi että, kuullostaa ihan mahtavalta että oot jo noin pitkällä tän asian kanssa. Itse pähkäilen edelleen että mitä missä ja miten, ompelenko itse vai teetänkö ja oonko vaan netissä vai mitä hemmettiä! Tarttisin potkun persuuksille jotta asia lähtis rullaamaan.

Mutta paljon tsemppiä sulle! :) Seuraan mielenkiinnolla tätä projektia.

Wingless kirjoitti...

Entäs jos laitat sinne yläkertaan työhuoneen ompelukoneineen ja leikkuupöytineen? Ja alakertaan sitten varsinaisen liiketilan. Semmottinen mulla ois vähän suunnitelmissa joskus hamassa tulevaisuudessa... ehkä ;)
Että siis ois se työhuone eristettynä liikkeestä ja siellä vois sitten liikkeen kiinniollessa surautella lisää myytävää.

moderndayhippie kirjoitti...

Sanski: Mä päätin ottaa itteäni niskasta kiinni ja laittaa tuulemaan! En jaksa enää hetkeäkään tuota kakkaduunia ja tyhmiä ihmisiä, vaan haluan tehdä tasan sitä mitä rakastan. :) Kannattaa tsempata itteään ja lähtee suunnitelmia rakentamaan! Ja kiitos:)

Wingless: tässä on se ongelma, että haluaisin siellä ommella liikkeen aukiollessa hiljaisina aikoina. Koirien takia en voi hirveästi jäädä "työpäivän" eli aukioloaikojen jälkeen ompelemaan, ettei päivät veny heidän kannalta liian pitkiksi :/ Mutta kyllä mä vielä jonkun sopivan ratkaisun keksin!

Stazzy kirjoitti...

Täällä on todella paljon vaateliikkeitä kahdessa tasossa. En ole ikinä ajatellut että se olisi jotenkin ongelma. Yläkerralle on vain useimmiten annettu jollakin tavalla "oma tyyli", siellä on esim. enemmän alusvaatteita, jne. Ja portaat pitää merkitÄ niin, etteivät asiakkaat arastele mennä ylös, luullen että siellä on yksityisstiloja.

moderndayhippie kirjoitti...

Stazzy: toimii, jos on vaatteissa varashälyttimet ja muuten hyvät valvontasysteemit, muuten on aika heikkoa :/